Vandregruppens historie

Lesbisk Vandregruppe startede i sommeren 2002 med en tur til Amager Fælled. Første sæson indeholdt to ture mere, nemlig til Kullen i Sverige og til Vestskoven.

Gruppens første navn var Lesbiske over 40’s Vandregruppe, men gruppen fik hurtigt så stor og bred tilslutning, at den blev en selvstændig gruppe med sit nuværende navn.

Gruppens nuværende struktur var i det store og hele udviklet i 2003, vor første hele sæson med 10 ture plus deltagelse i Pride-paraden. Vi lavede en vellykket weekendtur til Söderåsens Nationalpark med godt 30 deltagere i samarbejde med Lesbiske over 40 og nogle svenske lesbiske. Her  lejede vi et helt vandrehjem og holdt en kæmpe fest om aftenen. Gruppen har stadig svenske medlemmer, og vi laver typisk en tur til Sydsverige om året.

Lige fra starten har gruppen haft en styregruppe, der sørger for planlægning, annoncering og udførelse af turene. I løbet af 2003 blev den nuværende styregruppe dannet af tre kvinder. Gruppens deltagere var dengang som nu meget aktive med at foreslå og arrangere vandreture, hvilket er afgørende for gruppens liv.