Vil du være med til at gøre en forskel for transpersoner i Københavnsområdet?

Gruppeledere søges til TRANSIT-samtalegrupper for unge og 25+-årige

I 2018 afholder LGBT Danmark en samtalegruppe for unge mellem 15-25 år og to samtalegrupper for personer over 24 år fra alle dele af transspektret, inklusiv non-binære og questioning personer. Vi søger 4-6 gruppeledere, der selv har transerfaringer, til at lede disse grupper. Deltagere vil være personer, der identificerer og/eller udtrykker sig som et andet køn end det, de blev tildelt ved fødslen, og som gerne vil lære andre at kende med lignende erfaringer og udveksle tanker og oplevelser i et trygt rum.

I TRANSIT-samtalegrupperne arbejdes der ud fra en metode, der går ud på at støtte deltagerne i de livssituationer, de befinder sig i, samt at anerkende en mangfoldighed af transidentiteter. Formålet med samtalegrupperne er dels, at forbedre transpersoners muligheder for at møde og snakke med ligesindede. Dels er det at tilbyde konkrete begrebsværktøjer, strategier i kontakten med andre, samt information om muligheder for medicinsk og juridisk transition i Danmark, som deltagerne kan anvende til på forskellig vis at leve godt eller bedre som transperson. Aktiviteterne i grupperne udføres efter en samtalemetode, som har haft en markant positiv effekt for tidligere deltagere, der igennem forløbet har oplevet øget trivsel og selvværd, større tryghed i deres kønsidentitet og mere håb og mod på fremtiden.

Samtalegrupperne afholdes over 8 mødegange med et ugentligt møde. Forløbene afvikles på tirsdage i marts-maj (25+-årige), på mandage i august-oktober (15-24-årige) og på onsdage i oktober-november (25+-årige) i 2018. Det er muligt at lede enten et eller to forløb efter aftale med projektlederen. Du vil modtage et mindre honorar per forløb for dit arbejde som gruppeleder.

Opgaven:

Du vil sammen med en anden gruppeleder have ansvar for at afholde et ugentligt møde med en samtalegruppe på 8 deltagere over 8 gange i København. Møderne vil ligge fra kl. 18.00-20.30, med forberedelse og afrunding en time før og efter. Du og din medgruppeleder vil sammen have ansvar for at forberede de enkelte mødegange ud fra emner og aktiviteter, som er beskrevet i et eksisterende metodemateriale. Som støtte for jeres arbejde vil I modtage en indledende træning ved en psykolog med særlig viden om transpersoners forhold og problematikker samt supervision undervejs af denne og af TRANSITs projektleder.

Du skal som gruppeleder

  • Være mindst 25 år gammel, hvis du skal lede en gruppe for 15-24-årige personer
  • Være mindst 30 år gammel, hvis du skal lede en gruppe for personer over 24 år
  • Være godt tilpas med at have ansvar for at lede samtaler i en gruppe af personer med forskellige transidentiteter, som kan have forskellige behov for vejledning og støtte
  • Have viden om LGBT+-personers, og særligt transpersoners, livssituationer

Vil du være med til at gøre en forskel for unge transpersoner i Danmark, eller vil du høre mere om projektet? Send en mail til projektleder Marie-Louise Holm på marie-louise@lgbt.dk og skriv “Gruppeleder til TRANSIT” i emnefeltet.

Frist for ansøgning er 1. marts 2018, og samtaler afholdes 5. og 6. marts efter aftale. En længere formel ansøgning er ikke nødvendig, men send end e-mail, hvor du skriver lidt om dig selv, din motivation for at blive gruppeleder, samt om eventuelle erfaringer fra din uddannelse, erhverv, aktiviteter og netværk, som du tænker, du kan trække på i arbejdet som gruppeleder, så vil du blive kontaktet af TRANSITs projektleder.